Motorrijder op weg in bos over motorroute

5 beste motorroutes in Groot-Brittannië

Engeland | 1 reactie

Groot-Brittannië is gezegend met een paar van de beste motorroutes ter wereld met kronkelende bergpassen, verbluffende kustwegen en een continu veranderend landschap. Het zoeken naar een goede motorroute is ook niet lastig; zodra je gelukkige motorrijders in een wegrestaurant ziet dan ben je geslaagd! We hebben de 5 beste motorroutes voor je op een rij gezet:

5 fantastische routes door Groot-Brittannië! Lees ook: 5 fantastische routes door Groot-Brittannië! >>

1) The Cat and Fiddle run motorroute

Cat and Fiddle route A537 in Engeland

De Cat and Fiddle run op de A537 tussen Macclesfield en Buxton is één van de meest iconische wegen in Engeland en een favoriet van iedere Brit! Deze circa 11 kilometer lange route heeft prachtige vergezichten en technische bochten, want de hoeken blijven maar komen en worden steeds strakker. Let daarom goed op, de RAC heeft deze route in het verleden namelijk ook bestempeld als een van de gevaarlijkste van Engeland. Dankzij de in de loop der jaren geplaatste flitspalen is het aantal ongevallen verminderd. Zelfs met de snelheidsbeperking van 50 mph blijven de motorrijders terugkomen, als je de route een keer gereden hebt, snap je waarom! Bovenaan tref je de Cat and Fiddle Inn, de 2e hoogste pub van Engeland en een waar mecca voor de motorrijder, waar je op een regenachtige dag even lekker kunt opwarmen. Heb je de route in no time gereden? No worries, er zijn veel secundaire wegen in de buurt en het verkennen van daarvan kan ook genoeg voldoening geven!

2) Coast to Coast

The Struggle in het Lake District National Park

Deze route over de A66 is bekend onder fiets- en wandelaars, maar ook een fantastische road trip voor motorrijders! De 252 kilometer lange route is ongelofelijk gevarieerd en loopt van de Engelse Oostkust naar Westkust via Country Durham tot het Lake District.

3) North Coast 500

Kylesku brug langs de North Coast 500

De wel 830 kilometer lange North Coast 500 is één van ‘s werelds meest iconische kusttoerroutes. Deze route brengt je door de Noordelijke Hooglanden waar je witte zandstranden, ruige bergen en verborgen juweeltjes zult tegenkomen. Toer langs magische en mystieke kastelen, distilleerderijen en ruige natuur.

4) Black Mountain Pass

Black Mountain Pass in de Brecon Beacons Wales

De Black Mountain Pass over de A4069 wordt beschouwd als de beste weg in Wales en snijdt door Brecon Beacons National Park. Deze 35 kilometer lange rit met een maximale hoogte van 490 meter is even zoet als kort en loopt door enkele van de meest pittoreske valleien van Wales. Deze uitdagende roadtrip biedt alles, van haarspeldbochten en snelle en strakke stukken tot rondzwervende schapen en een spectaculair Alpen-achtig berglandschap. Ook Top Gear wist deze route in 2011 te vinden met presentator Jeremy Clarkson in een Mercedes AMG SLK.

5) Land’s End to John’s o’Groats

Lands End to John O'Groats verkeersbord
Land’s End to John’s o’Groats is misschien wel de meest beroemde roadtrip in het Verenigd Koninkrijk. Deze 1.406 kilometer lange route strekt zich over de hele lengte van het eiland Groot-Brittannië via de M5, M6 en A9 van zuidwest naar noordoost, van de ene extremiteit naar de andere. Hoewel de route in slechts 15 uur voltooid kan worden per motor of auto, is het beter om de tijd te nemen en te genieten van het geweldige uitzicht verdeeld over een paar dagen. Van oudsher een wandelroute, die nu op verschillende manieren wordt afgelegd, van motorrijden tot fietsen en hardlopen. Het kost de meeste fietsers 10 tot 14 dagen om de route te voltooien. Het record voor het uitvoeren van Land’s End naar John’s o’Groats is negen dagen.

Met de motor naar Engeland

Motor aan boord vastzetten Stena Line

Natuurlijk neem je je motor mee aan boord, om zo comfortabel naar Engeland te reizen. British Superbike Kampioen Tommy Hill laat in een aantal stappen zien hoe je jouw motor aan boord vastzet. Zien we jou ook aan boord? En laat je ons weten welke van de 5 motorroutes jouw favoriet is?


  • T.F. Koekkoek says:

    Ik ben wel heel erg benieuwd naar de motorroutes. De korte beschrijving ziet er goed uit, alleen jammer dat er verder geen detailinformatie te vinden is. De routes zijn over het algemeen niet zo heel erg lang, het zou daarom handig zijn als enkele routes aan elkaar gelinkt kunnen worden zodat er voor meerdere dagen een sluitend traject ontstaat. Uiteraard is dit wel zelf te realiseren, echter is dan meer detail informatie benodigd. Is het mogelijk om die informatie te verstrekken?