De beste rooftop bars van Londen

Engeland | Geen reacties

Londen barst van de attracties en uitzichtpunten. Maar weet je wat écht leuk is? Rooftop bars! Deze bars op dakterrassen liggen op de mooiste plekken, vaak midden in het centrum van Londen en geven een fantastisch uitzicht! Door het makkelijke reizen per ferry en trein naar Londen komen we hier regelmatig. Daarom delen we graag de beste rooftop bars van Londen op de leukste dakterrassen! Laat je ons jouw ervaringen weten?

5 gratis attracties in Londen die je gezien moet hebben! Lees ook: 5 gratis attracties in Londen die je gezien moet hebben! >>

 

1. Aqua Spirit

aqua-spirit-rooftop-bar-londen

Een geweldige plek hoog boven Regent Street, dat is wat Aqua Spirit is! Deze rooftop bar -onderdeel van het Aqua Kyoto restaurant- is een cocktail walhalla en prima plek om even uit te blussen na het shoppen op Regent Street. Het uitzicht over Oxford Street en West End zijn net zo aantrekkelijk als de Japanse foodbar eten de drankjes met Aziatische accenten.

2. Radio Rooftop Bar

radio-rooftop-bar-londen

Bovenop het ME London hotel bevind zich een compleet andere wereld. Stap in de exclusieve express lift naar de 10e verdieping en krijg een verbluffend panoramisch uitzicht over Londens meest iconische bezienswaardigheden als de Tower Bridge, Shard, London Bridge, St. Paul’s Cathedral, London Eye en Covent Garden. Dag of nacht, deze rooftop bar is dé plek om de drukke straten van Londen van bovenaf te bekijken!

3. Notch

notch-rooftop-bar-londen

In het centrum van Londen bij Oxford Street tref je de rooftop bar Notch. Een perfecte plek voor wat drankjes of eten met uitzicht op de daken van Londen. Via een geheime ingang weggestopt aan het eind van Oxford Street, in de buurt van Marble Arch, volg je de trap naar heerlijk eten, uitzicht en ontspannen vibes…

4. Forest on the Roof

forest-on-the-roof-selfridges-rooftop-bar-londen

De rooftop bar en restaurant Forest on the roof ligt bovenop het dak van het warenhuis Selfridges op Oxford Street. Je kunt hier prima terecht voor ontbijt, lunch of diner die bol staan met lokaal geteelde ingrediënten geïnspireerd uit de draaiende Britse seizoenen. Vergeet niet tijdens je hapje of drankje te genieten van de skyline van Londen.

5. The Culpeper

the-culpeper-rooftop-bar-londen

De rooftop garden The Culpeper de thuisbasis van een bar en grote eettafel. Maar op dit unieke dakterras huist ook een greenhouse (oftewel: dak kas) vol met groeiende kruiden, munt, tomaten en wijnstokken en een houtgestookte grill. Op zonnige dagen is deze rooftop bar goed gevuld en geniet je van een prachtig uitzicht over de stad én een groot aantal bieren van de tap.

6. The Boundary

the-boundary-rooftop-bar-londen-interieur

Hotel the Boundary, gevestigd in een voormalig drukkerij en warenhuis, heeft op haar dak een unieke plek; The Boundary rooftop. Een, zoals ze het zelf noemen, dak oranjerie. Deze verwarmde oranjerie is jaarrond open en gevuld met verschillende citrusbomen zoals citroen, clementine, calamondin en mimosa bomen. Bij goed weer kan de ruimte worden verdubbeld waardoor je je in een tuin waant.

7. Sky Garden

skygarden-rooftop-bar-londen

In de beroemde grote glazen koepel op 20 Fenchurch Street vind je de Sky Garden. Deze prachtige over drie verdiepingen aangelegde plantsoenen geven een 360 graden ononderbroken uitzicht over de City of London via haar observatie dekken en het openlucht terras, de hoogste openbare tuin in de stad. Het openlucht terras is dé plek voor een drankje bij een verbluffend uitzicht over de skyline van Londen.

8. Sushisamba

sushisamba-rooftop-bar-londen-interieur

Op de 38e en 39e verdieping van de Heron Tower op 110 Bishopsgate, geniet je van een ongeëvenaard 360 graden uitzicht over Londen bij Sushisamba. Geniet op de ‘Sex and the City’ stijl skybar van een unieke mix van Japanse, Braziliaanse en Peruaans keuken. Op het terras geniet je, met name in de avond wanneer verlicht de ontworpen oranje boom is verlicht  van een intieme sfeer en waan je je in Azië of Zuid-Amerika.

9. Vista at The Trafalgar

vista-at-the-trafalger

De Vista bar rooftop bar is een van de beste bars op de Londense daken. Gelegen aan de zuidwest hoek van Trafalgar Square biedt de rooftop bar een panoramisch uitzicht van Horse Guards Parade naar het Royal Opera House. Geniet van een uitgebreide selectie van champagnes, premium dranken, op maat gemaakte cocktails uit alle hoeken van de wereld, maar ook hamburgers en hapjes voor iedereen.

10. Frank’s Café

franks-cafe-rooftop-bar-londen

Dit juweeltje zo je nooit kunnen vinden zonder het als tip mee te krijgen. Frank’s Cafe in Peckham. Deze rooftop bar, welke bovenop een parkeergarage ligt in een interessante omgeving, moet het vooral hebben van mond tot mond reclame. De volledig overdekte ruimte is alleen in de zomer open en biedt een geweldig uitzicht over Londen. De drankkaart is beknopt en het menu beperkt maar verleidelijk (en vers!).