Chapel Down wijngaard in Engeland

De champagnes van Engeland!

Engeland | 4 reacties

Bij wijn of champagne denk je al snel aan Frankrijk, maar niets is minder waar. Dat Engeland ook wijnranken heeft lijkt een understatement. Kent barst, mede dankzij de rijke boden, namelijk van de bekroonde wijngaarden. Gratis rondleidingen en proeverijen zijn hier dan ook dagelijkse kost. Klinkt dat niet aantrekkelijk?

De herfst is de perfecte tijd om de Engelse wijnregio te bezoeken omdat de druiven zijn geoogst en de wijngaarden dus tot leven komen! Reis via Hoek van Holland naar Harwich en rij richting Kent, dat bekend staat om haar prijswinnende mousserende wijnen. Geniet van de wereldberoemde mousserende wijn Chapel Down Three Graces van de Chapel Down Winery in Tenterden of proef de Chapel Down Chardonnay (die vergelijkbaar is met een wat rijpere Chablis of Nieuw-Zeelandse Chardonnay). Ook de Balfour Brut Rosé 2010 van de Hush Heath Winery is de moeite waard! Rij vervolgens door naar de Biddenden Winery voor nog meer heerlijke bubbels! Maar eerlijk is eerlijk, wat klinkt er beter dan een paar lekkere flessen wijn mee te nemen om thuis van te genieten bij het haardvuur…

Chapel Down wijnmakerij in Kent, Engeland

Rondleiding over de wijngaarden

Wil je meer te weten komen over het maken van wijn? Doe dan een ‘behind the scenes’ tour bij bijvoorbeeld Chapel Down. Tijdens de tour krijg je een introductie van dit wijnhuis, loop je door de wijngaarden en vertelt men alles over hoe men het Engelse klimaat gebruikt om de druiven zo goed te laten groeien. Vervolgens volgt een tour door de wijnmakerij waar men laat zien hoe ze de mooie druiven tot mooie wijnen omzetten via de traditionele methode. Natuurlijk kan een tour door een wijnhuis niet zonder wijnproeverij worden afgesloten en krijg je de kans de prijswinnende wijnen te proeven.

Mousserende wijnen met koninklijk tintje!

Wist je dat er in Kent ook heerlijke mousserende wijnen worden gemaakt? Zo komt de wereldberoemde Rosé Brut van de Chapel Down Winery in Tenterden uit Engeland. Deze bruisende rosé werd door Prins William en Kate Middleton uitgekozen en geschonken op hun bruiloft. Daarnaast serveren de Britse ambassades wereldwijd deze rosé brut.

Als je dan toch je roadtrip tussen de wijnvelden maakt, rij dan ook door naar de Biddenden Wijngaarden voor nog meer heerlijke bubbels! Mocht dit alles naar meer smaken, bezoek dan zeker de duizelingwekkende Hush Heath Estate in de buurt van Staplehurst die prachtige wandelingen en rondleidingen biedt, met natuurlijk roze bubbels! Proost!