Spanning stijgt nu de Stena Superfast X bijna aankomt!

Engeland | Geen reacties

De Stena Superfast X ferry, die volgende week zijn debuut zal maken op de route Holyhead – Dublin Port, heeft de Poolse scheepswerf in Gdynia verlaten, waar met man en macht klokje rond is gewerkt om ervoor te zorgen dat het schip klaar is voor zijn langverwachte lancering in Holyhead.

De spanning stijgt in Holyhead voor de op hande zijnde aankomst van het nieuwste vlaggenschip van de al indrukwekkende vloot van Stena Line op de Ierse Zee. De Stena Superfast X is een zusterschip van de bekroonde Stena Supervast VII en VIII schepen die een groot succes zijn op de Cairnryan – Belfast route sinds hun lancering in 2011.

Met niet minder dan 10 dekken, zal de Stena Superfast X ruimte bieden aan maximaal 1200 passagiers en bijna twee kilometer aan rijstroken voor auto’s en vrachtverkeer – een aanzienlijke toename van de capaciteit voor zowel toeristen als klanten van het goederenvervoer op de route Holyhead-Dublin.

Passagiers die straks reizen op de Stena Superfast X van Holyhead naar Dublin Port zullen toegang krijgen tot een breed scala aan faciliteiten aan boord waaronder deluxe hutten, Barista Coffee House, Met Bar and Grill, winkelcentra in de ‘Outlet’, twee gratis bioscopen, een gezin lounge voorzien van een speeltuin en X-Box-stations, een speciale vracht bestuurder lounge en tal van andere gebieden om te genieten van hun overtocht, inclusief de Stena Line Premium Lounge Stena Plus.

“Nu we de dagen aftellen tot de komst van de Stena Superfast X’s komst, zal de opwinding en de verwachting alleen maar groeien” aldus Stena Line Head of Travel Orla Noonan. “We willen dat iedereen die met ons reist, geniet van een unieke, ontspannende en spannende reis, en willen graag dat ze terugkomen om weer met ons te reizen. Dus hebben we speciale aandacht besteed aan de kleinste details om de Superfast X ervaring zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken voor al onze passagiers.”

“We hebben geen middel onbeproefd gelaten, van het type beddengoed gebruikt in onze cabines tot de kwaliteit en het comfort van onze stoelen aan boord, omdat we weten hoe belangrijk dit is voor onze klanten. Van het kiezen van de gratis films, die we zullen laten zien in onze twee bioscopen aan boord, tot het brede scala van producten die we verkopen in onze winkel. Niets is aan het toeval overgelaten om de Superfast X passagiers te voorzien van een scala aan faciliteiten die ongeëvenaard zijn op de Ierse Zee, daarvan zijn wij overtuigd.

“Als bedrijf zijn we trots op de Stena Superfast X en kijken ernaar uit alle passagiers aan boord te verwelkomen, of het nu gezinnen, toeristen, zakelijke of vracht reizigers zijn.”

2015-03-superfastX-combi

Links: de boeg van de Stena Superfast X. Rechts: De Stena Superfast X in de haven aangekomen.

Stena Line ‘s Route Manager Ierse Zee Zuid, Ian Davies, zei: “Het toevoegen van extra capaciteit en faciliteiten om onze Holyhead-Dublin route uit te breiden met de introductie van de Stena Superfast X is een belangrijke strategische ontwikkeling voor Stena Line op de Ierse Zee op dit moment.`

“Al onze passagiers, of het nu chauffeurs of gezinnen zijn, zullen profiteren van een verbeterde service op deze belangrijke handel- en toeristische route op een moment dat het commerciële en recreatieve verkeer tussen Ierland en Groot-Brittannië beide bemoedigende tekenen van toekomstige groei tonen.”

“Door de invoering van een veel groter schip op de route, tonen wij ons vertrouwen en toewijding voor verdere ontwikkeling van de economieën aan beide kanten van de Ierse Zee,” aldus Ian Davies.

“In alleen al de afgelopen vijf jaar heeft Stena Line meer dan £ 250m geïnvesteerd in zijn routes op de Ierse Zee, we hebben er dan ook vertrouwen in dat het groeiende economisch klimaat in Ierland en Groot-Brittannië zal laten zien dat de investering op deze belangrijke route zeer goed getimed is” concludeerde Ian.

De Stena Superfast X zal per dag twee retour overtochten maken tussen Holyhead en Dublin, waarbij ze één overtocht doet in 3 uur en 15 minuten. De Superfast X zal opereren naast de Stena Adventurer, waarmee Stena Line haar klanten op de route het hele jaar door een keuze geeft van maximaal 28 retour afvaarten per week.