biologisch afbreekbare plastic tas stenaline

Stena Line introduceert biologisch afbreekbare tassen

Engeland | 2 reacties

Jaarlijks verkopen wij bijna een miljoen plastic draagtasjes aan boord van onze 36 ferry´s. Als onderdeel van onze reis naar een duurzamere scheepvaart worden al deze plastic draagtasjes vervangen door een volledig biologisch afbreekbare tas. Voor ons is dit een belangrijke stap in de richting van ons doel om van alle plastic draagtassen en uit kunststof gemaakte verbruiksartikelen af te stappen. 

“Plastic wat in onze oceanen eindigt is een groeiend milieuprobleem. Daarom hebben we het ambitieuze doel gesteld om de komende jaren de draagtassen en de uitrusting van kunststoffen op onze ferry’s af te bouwen” zegt Erik Lewenhaupt, Head of Sustainability bij Stena Line.

In 2016 introduceerde Stena Line een plastic zak gemaakt van 80 procent gerecycleerde kunststoffen. Nu wordt het vervangen door een volledig biologisch afbreekbare en composteerbare draagtas, gemaakt van het bio-materiaal Biodolomer®, die in Zweden geproduceerd wordt door Gaia. De afbraaktijd hangt af van de temperatuur en het milieu, maar is in het beste geval 60 dagen.

Duurzaamheid binnen Stena Line

De overstap naar een biologisch afbreekbare draagtas is een belangrijke stap in het streven van Stena Line om alle transporttassen en kunststof verbruiksartikelen gedurende 2017-2018 op alle 36 Stena Line-veerboten uit te faseren. Gedurende deze zomer worden meer dan 1,3 miljoen wegwerp koffiekopjes aan boord ook vervangen door een biologisch afbreekbaar alternatief van papier en maïszetmeel.

Stena Line’s duurzaamheidsinspanningen worden toegepast binnen het gehele bedrijf; Aan boord, in havens, de terminals, kantoren en op onze schepen. Zo ontwikkelde we als eerste ferry rederij ter wereld een ferry die vaart op methanol, en zo geen CO² uitstoot genereert.

Wat vind jij van onze biologisch afbreekbare draagtasjes?


  • Vince says:

    Erg goed om te lezen dat steeds meer bedrijven overgaan op duurzame producten en verpakkingsmaterialen zoals draagtassen. Ik geloof dat dit ook de toekomst is en dat de consument hier ook veel waarde aan hecht. Als bedrijf kan je sowieso niet meer achterlopen wanneer het om duurzame trends gaat!

  • Magdalena Rondeboom says:

    Wegwerpkopjes! Er waren voorheen porseleinen kopjes. Veel gedistingeerder, so much nicer to drink from. Stena Line is gedistingeerd. Bring back china cups!