Toggle mobile menu
Toggle mobile menu

Stockholm & Vaxholm – Zweden

Een bezoek aan Stockholm moet je echt plannen want de stad ligt verspreid op eilandjes en dat betekent dus veel lopen. Wij kozen voor twee dagen in de stad zelf en probeerden de dag met het mooiste weer uit te zoeken voor een ferrytocht door de archipelago van Stockholm, naar Vaxholm. Dit tripje kan vanuit centrum Stockholm, kost nog niet eens 10 euro en je zit bijna anderhalf uur op de ferry. Daar kijk je je ogen uit naar alle eilandjes, de boten en alles om je heen. Tussendoor stopt de ferry ook nog op heel veel andere eilandjes.

Vaxholm zelf is ook erg leuk om te voet te verkennen, een best grote haven voor de ferries die alle kanten opgaan en een zeer typisch Zweeds dorpje erbij. Je wandelt met gemak in een dagje het hele eiland rond, neemt wat lekkers te drinken op de terrasjes en is een prima plek om je te vermaken. Zeer fotogeniek !

De resterende twee dagen hebben we ons in de stad tegoed gedaan aan alle bezienswaardigheden van Stockholm. De verschillende stadsdelen zoals Gamla Stan (de oude stad met ontzettend gezellige pleinen en mooi gekleurde huizen), Kungsholmen (veel bars en restaurants), Hammersby Sjostad (buitenwijk), Sodermalm (hipsterwijk), Sergeld Torg (centrum) en Djurgarden (parken), om er maar een paar te noemen. Ze zijn allemaal leuk en zeer verschillend en liggen daar te wachten om ontdekt te worden ! Wij hebben ons er zeer goed vermaakt en vinden dit zeer zeker voor herhaling vatbaar!

Image gallery

Positie op de kaart

RegioZweden

CategorieCultuur & Entertainment, Eten & Drinken, Geschiedenis & Wetenschap, Natuur, Winkelen

Geschikt voor55+, Familie vakantie (kids 0-6 jaar), Familie vakantie (kids 13-18 jaar), Familie vakantie (kids 7-12 jaar), Stellen & vrienden

Laat een bericht achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blog categorieën

Meest gelezen artikelen