10x onze favoriete IJsbanen in Londen

2015-12-08 | Engeland | Geen reacties

Wil je de kerstperiode in een stad vieren waar de kerstsfeer overal te voelen is? Londen ademt kerst op alle mogelijke manieren! Van straten met prachtige kerstlichtjes tot fabelachtige kerstetalages en heuse kerstmarkten. Londen has it all! En wat is er nou leuker dan in hartje Londen, typisch Hollands, de schaatsen onder te binden? Zo kun je schaatsen op ijsbanen met uitzicht op enkele van de meest populaire attracties van Londen zoals de iconische Tower of London, het London Eye en zelfs op de binnenplaats van een zestiende-eeuws kasteel. Ik laat je graag onze 10 favoriete ijsbanen in Londen zien.

Kerstshoppen in Londen Lees ook: Kerstshoppen in Londen >>

1. Tower of London

Trek je oorwarmers, handschoenen en schaatsen aan en geniet van plezier op het ijs in een historische omgeving en met een spectaculair uitzicht! Wil je alles nog wat specialer maken? Boek dan een avond sessie onder de sterren. Na zonsondergang wordt deze ijsbaan mooi verlicht en sta je op een van de meest romantische plekken in Londen…  Uiteraard is er ook een Ice Bar & Cavé mocht je na het nodige ijsglijden toe zijn aan wat warmte, een drankje of snacks.

De Tower of London ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 10.00u tot 16.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.50 (voor een schaatssessie van +/- 60 minuten). Pak de London underground naar station Tower Hill.

2. London Eye

Origineel is het zeker, bij deze populaire is attractie is het mogelijk om te ‘Eyeskaten’ oftewel, schaatsen! Tijdens het zogeheten ‘Frostival’ bij het Londen Eye kun je eveneens Winter Cocktails drinken, een Champagne Experience boeken of in een heuse ‘Mistletoe Cupid’s Capsule’ genieten van Londen.

De London Eye ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 10.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 9.45 (voor een schaatssessie van 45 minuten). Pak de London underground naar station Waterloo.

3. Hyde Park (Winter Wonderland)

Winter Wonderland is de grootste gratis toegankelijke kerstmarkt in Londen. Daar hoort natuurlijk ook een  ijsbaan bij, en wat voor een! Je hebt hier de grootste outdoor ijsbaan in het Verenigd Koninkrijk tot je beschikking, omringt door een Victoriaanse muziektent en verlicht met meer dan 100.000 lampjes. Geopend van 10.00u tot 21.00u.

De Winter Wonderland ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 10.00u tot 22.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 9.50 (voor een schaatssessie van 50 minuten). Pak de London underground naar de stations Hyde Park, Queensway, South Kensington, Park Corner of Lancaster Gate.

4. Somerset House

Somerset House IJsbaan in Londen. Foto: Dave Benett

Somerset House IJsbaan in Londen. Foto: Dave Benett

Het naast de Waterloo bridge gelegen Somerset House heeft een prachtige 18e-eeuwse binnenplaats, waar de Somerset House ijsbaan is gelegen. Op de 900m² grote outdoor ijsbaan middenin dit glorieuze decor hoef je je geen moment te vervelen. Naast het schaatsen zelf zijn er tal van extra’s te zoals de Fortnum’s Lodge welke champagne, afternoon tea en zelfs private dining biedt, Club Nights waar dj’s je voorzien van Ministry of Sound en Island Records en The Christmas Arcade waarin de chique winkelstraat van Fortnum & Mason terugkomt.

De Somerset House ijsbaan is t/m 10 januari 2016 open tussen 10.00u tot 22.150u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 7.50 (voor een schaatssessie van 60 minuten). Pak de London underground naar de stations Charing Cross, Temple of Covent Garden.

5. Canary Wharf

De ijsbaan op Canary Wharf is één van de grootste in Londen en heeft een zogeheten ‘skate pad’ wat langs een glinsterend spoort van verlichte bomen gaat. Natuurlijk is er ook een groot verwarmd buitenterras om alle schaatsers aan te moedigen onder het genot van een hapje (waaronder vleeswarenplank, kaasfondue, sandwhiches) en een drankje (waaronder  cocktails en wereldwijnen).

De Canary Wharf ijsbaan is t/m 27 februari 2016 open tussen 10.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 9.95 (voor een schaatssessie van +/- 60 minuten). Pak de London underground naar station Canary Wharf.

6. Natural History Museum

Natural History Museum IJsbaan

Natural History Museum IJsbaan

Cultuur combineren met een potje schaatsen? Dan bezoek je de ijsbaan bij  het Natural History Museum. Deze ijsbaan ligt aan de voorkant van het iconische South Kensington Museum onder 80.000 twinkelende lichtjes en rond een 12 meter hoge boom. Uiteraard is ook hier een café bar aanwezig voor een hapje en een drankje.

De Natural History Museum ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 11.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.80 (voor een schaatssessie van 50 minuten). Pak de London underground naar station South Kensington.

7. Westfield London

In het Westfield shoppingcenter ligt in een overdekte ijsbaan met een kerstmarkt vlakbij! Er is familie-entertainment, live optredens en er valt uiteraard genoeg te shoppen in dit winkelcentrum.

De Westfield London ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 10.00u tot 20.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.00 (voor een schaatssessie van 40 minuten). Pak de London underground (central line) naar station White City of Shepherd’s Bush of de Hammersmith & City line naar Wood Lane of Shepherd’s Bush Market.

8. Victoria Park (Winterville)

Een deel van het Victoria Park in Oost-Londen is ook dit jaar weer ingericht als Winterville. Op deze kerstmarkt kan een ijsbaan natuurlijk niet ontbreken! De 600m² grote schaatsbaan geeft meer dan genoeg ruimte om een mooi rondje te schaatsen.

De Winterville ijsbaan is t/m 23 december 2015 open tussen 11.00u tot 20.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.50 (voor een schaatssessie van +/- 60 minuten). Pak de London underground naar station Bethnal Green of Mile End.

9. Hampton Court

Hampton Court is een prachtige locatie voor een ijsbaan. Het zestiende-eeuwse oude paleis van Koning Henry VIII viert dit jaar haar 500-jarige jubileum en is het schilderachtige decor voor deze 900m² outdoor ijsbaan. In de avond met de verlichting aan is dit een erg mooie en romantische plek. Uiteraard kun je in deze vorstelijke achtertuin de kou wat verzachten met een glühwein van de Ice Bar en Café.

De Hampton Court ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 10.00u tot 21.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.00 (voor een schaatssessie van 60 minuten). Pak de trein naar station Hampton Court.

10. Wembley Park

Schaats rustig rond op deze 600m² buiten schaatsbaan bij Wembley Park. Combineer het schaatsen met het winkelen en een bezoekje aan de London Designer Outlet bij het iconische Wembley Stadion. Natuurlijk zijn er meer activiteiten rondom de schaatsbaan zoals een café, food market, vintage kersmis en het nodige aan entertainment.

De Wembley Park ijsbaan is t/m 3 januari 2016 open tussen 11.00u tot 20.00u. Kaartjes zijn verkrijgbaar vanaf £ 8.50 (voor een schaatssessie van 45 minuten). Pak de London underground naar station Wembley Park.

Kerstshoppen in Londen?

Zelf de schaatsen onderbinden? Reis comfortabel met ons naar Engeland voor een mooi weekend kerstshoppen in Londen!

Stefan van Beek

Stefan is fervent reiziger en verantwoordelijk voor de online marketing van Stena Line Nederland. Op het blog deelt hij zijn reistips en schrijft hij over onze bestemmingen en geschiedenis.

Laat een bericht achter

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.