5x gratis attracties in Londen

Engeland | 2 reacties

Iedere keer als ik Londen bezoek buig ik me weer over de overvloed aan musea, attracties en bezienswaardigheden. Ga ik dit keer voor wat cultuur, natuur, tradities of de rijke geschiedenis… Voor veel attracties en bezienswaardigheden moet er entree betaald worden, maar niet voor alle (Yes!). En die gratis attracties in Londen, daar wil ik er graag een paar van met jullie delen! Daarom heb ik een top 5 gratis attracties gemaakt, deze bezienswaardigheden mag je niet missen tijdens jouw bezoek aan Londen!

Gratis activiteiten in Londen Lees ook: Gratis activiteiten in Londen >>

1. Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

Een absolute aanrader is de Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Deze eeuwenoude traditie bestaat sinds 1660 en omvat kleurrijk spektakel en Britse praal. De Wisseling van de Wacht ceremonie duurt ongeveer 45 minuten en vindt van april tot eind juli meestal dagelijks plaats om 11.30u. Wil je de Wisseling van de Wacht bekijken in de periode augustus tot maart, check dan voor de exacte data op de website van het Britse leger. Wil je de gehele ceremonie goed zien? Zorg dan dat je er op tijd bij bent!

2. British museum

Het British museum is een walhalla voor de museumliefhebber. Dit in 1753 gestichte museum heeft een opmerkelijke collectie van meer dan twee miljoen jaar menselijke geschiedenis. Tijdens een bezoekje aan het British museum tref je een unieke vergelijking van de schatten van de wereld en culturen aan onder één dak. Wereldberoemde voorwerpen zoals de steen van Rosetta, het Parthenon sculpturen en Egyptische mummies zijn onderdeel van de vaste collectie. Het museum is dagelijks geopend (behalve op 1 januari en 24, 25 en 26 december) van 10.00-17.30u.

Looking down on visitors in the Great Court surrounding the British Museum Reading Room, in the nation's greatest museum of human history and art

3. Hyde park

Met zijn 142 hectare is Hyde Park een van de grootste stadsparken in de wereld. Het fijne aan dit park vinden we dat je tussen de meer dan 4.000 bomen, een groot meer, een weide en sierbloemen tuin, helemaal vergeet dat je midden in het centrum van Londen bent. Het Hyde Park in Londen is dagelijks geopend van 5.00u tot middernacht. Je kunt in Hyde Park o.a. zwemmen, varen, fietsen, skaten en tennissen. Daarnaast is er een kinderspeelplaats en route voor paardrijden. Lekker is het om tijdens een wandeling bij één van de twee restaurants een hapje te eten of koffie te drinken, of je moet je eigen picknickmand hebben meegenomen…

4. Trafalguar square

Trafalgar Square, wie kent het niet? Het meest beroemde plein van Londen is een must-see en mag tegenwoordig tot één van de landmarks van Londen gerekend worden. De ligging, in het hart van Londen, maakt dat het gemakkelijk aan te reizen is. En dit maakt Trafalgar Square ook direct tot één van de meest levendige open ruimtes van de stad. Zo kom je hier vrijwel altijd straatartiesten tegen, worden er speciale evenementen en feesten gehouden (denk aan St. Patrick’s Day, Chinees Nieuwjaar, rally’s, speciale evenementen en feesten). Waar je tijdens je bezoekje niet omheen kunt is Nelson’s Column, de iconische stenen leeuwen, fontein, de beroemde Fourth Plinth, met Kerstmis de grootste kerstboom in Londen en uiteraard veel duiven.

5. Science museum

Het Science Museum in Londen is het meest bezochte museum van wetenschap en technologie in Europa. Onder de meer dan 15.000 tentoongestelde voorwerpen bevinden zich wereldberoemde objecten zoals de Apollo 10 capsule, Stephenson’s Rocket stoomlocomotief uit 1829, ‘s werelds eerste Air Mail stempel en de eerste Apple computer. Tijdens een bezoekje aan het Science Museum in Londen wandel je letterlijk tussen de vliegtuigen, auto’s en andere voorwerpen uit de rijke geschiedenis van de Westerse wetenschap, technologie en geneeskunde sinds 1700. Wil je de voeten even rust geven? Breng dan een bezoekje aan de IMAX 3D Cinema in het museum.

Meer gratis tips in Londen

Heb je na het lezen van deze tips nog meer tijd in Londen te besteden? Onze passagiers vertelden ons de 10x beste plekken in Londen om eekhoorns te spotten!


 • Hans Eckhardt says:

  Hoi Stefan,

  Geweldig elke keer weer de tips over Londen of de andere bestemmingen en natuurlijk de stukjes die je plaatst over de geschiedenis van de Stena Line.
  Ik lees de stukjes altijd met veel plezier.
  Trouwens elke dag even kijken op de Facebook site voor o.a. de leuke en mooie foto’s van de bestemmingen en natuurlijk van de schepen van de Stena Line.
  Blijf op deze manier gewoon doorgaan, want je doet het fantastisch.
  Grote KLASSE !!!

  • Stefan says:

   Hoi Hans,

   Dank voor je ontzettend leuke reactie én compliment!
   Fijn om te horen dat je de stukjes met veel plezier leest, net als onze Facebook pagina. Daar doe ik het voor!
   Wellicht zien we elkaar eens aan boord. Nogmaals dank Hans!

   Groeten,
   Stefan