Londens kerstverlichting

Londens kerstverlichting: waar en wanneer?

Engeland | 2 reacties

Je kunt het zien als de kick-off van de aankomende feestdagen en het kerstshoppen; het ontsteken van de kerstverlichting in Londen. Traditiegetrouw ontsteekt Oxford Street als eerste haar kerstverlichting in Londen, iets wat de taak is van een beroemdheid tijdens een grote happening. Dit jaar echter, in 2019 valt de eer aan Canarby Street, daar Oxford Street nieuwe kerstverlichting krijgt. Alle andere grote winkelstraten volgen in de dagen daarop. Wanneer precies? Dat laat ik jullie natuurlijk weten! 

Kerst en kersttradities in Londen! Lees ook: Kerst en Kersttradities in Londen! >>

Oxford Street als eerste aan

Zoals gezegd ontsteekt men de kerstverlichting traditiegetrouw begin november. De eerste straten met kerstverlichting zijn van oudsher Oxford Street en Regent Street. Laatstgenoemde begon als eerste met kerstverlichting in 1948, Oxford Street volgde in deze traditie vanaf 1959 en nodigde sinds 1981 ieder jaar een beroemdheid uit om de verlichting te ontsteken. Wil je de allereerste ‘Christmas Lights Switching on’ ceremonie meemaken? Ga dan naar Oxford Street. Dit jaar, in 2019 is Oxford street niet de eerste ‘Switch On’ dankzij de introductie van nieuwe en meer duurzame kerstverlichting. Oxford street zal voorzien worden van 27 LED lichtgordijnen met daarin 220.000 lichtjes die tot wel 90% minder energie verbruiken ten opzichte van traditionele verlichting.

Groenste kerstverlichting van Londen

Ook dit jaar hangt de kerstverlichting weer op the Strand en zal deze voor de eerste keer worden opgehangen in Villiers Street. En het mooie hiervan is, dat dit de meest groene kerstverlichting van Londen is! Deze kerstverlichting wordt aangedreven door biobrandstof die is gemaakt van gerecyclede frituurolie, verzameld van restaurants in Londen.

Waar en wanneer kerstverlichting in Londen?

Als je Londen volop in kerstsfeer wil meemaken, dan wil je natuurlijk weten vanaf wanneer en waar de kerstverlichting aanstaat. Vrijwel alle grote winkelstraten in Londen zijn rondom de feestdagen geheel in kerstsfeer, het kerstshoppen is dus met recht één groot en sfeervol kerstfeest! Natuurlijk heb ik alle winkelstraten met kerstverlichting én wanneer deze worden ontstoken op een rijtje gezet:

 1. Oxford Street (21 november)
 2. Canarby Street (7 november)
 3. Bond Street (nog niet bekend, in 2018: 8 november)
 4. Covent Garden (12 november)
 5. Marylebone (13 november)
 6. Regent Street (14 november)
 7. Seven Dials (14 november)
 8. Brunswick Centre (14 november)
 9. Kingston (15 november)
 10. Leadenhall Market (16 november)
 11. Sloane Street Duke of York Square (17 november)
 12. Kew Gardens (20 november)
 13. Hounslow (23 november)
 14. King’s Road and Sloane Square (23 november)
 15. London Bridge / Tower Bridge (26 november)
 16. The Strand (nog niet bekend, mogelijk 5 december)
 17. Trafalgar Square kerstboom (vanaf 5 december)


 • Carla says:

  Dag Stefan, weet je ook tot wanneer Londen in kerstsfeer is gehuld? Hopelijk t/m de 1e wk v januari. Zoja, dan boek ik nog een trip met de kids.

  Ik hoor graag van je!

  • Stefan says:

   Hoi Carla, Londen is tijdens de eerste week van januari nog in kerstsfeer. Er zijn zelfs nog een paar kerstmarkten open tot rond 6 januari. Alvast veel plezier!

   Groeten, Stefan